velomaratonas.lt 2017 m. liepos 17 d. 17:11 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Kelionė dviračiu – poilsiui nuo triukšmo

Šiltuoju sezono metu vilnietis IT specialistas Tomas Bartulevičius automobilį iškeičia į dviratį. Jo tikslas – apvažiuoti vaizdingiausias Lietuvas vietas

Šiltuoju metų laiku T.Bartulevičius automobilį iškeičia į dviratį
Organizatorių nuotr.
Šiltuoju metų laiku T.Bartulevičius automobilį iškeičia į dviratį
Šiltuoju sezono metu vilnietis IT specialistas Tomas Bartulevičius automobilį iškeičia į dviratį. Jis nuolat atranda gražių trasų aplink sostinę, tačiau jo ilgametis tikslas – apvažiuoti vaizdingiausius Lietuvos maršrutus. Nors dviratininkui patinka važinėti vienam, šiais metais jis pirmą kartą svarsto apie galimybę startuoti „Velomaratone“.

„Masinių renginių dažniausiai dar privengiu, man patinka atrasti naujas vietas ir trasas pačiam, mėgautis važiavimu daugiau negu rūpintis, jog netaptum kliūtimi kitiems, važiuoti savo tempu. Gal dėl to ir nesu dar dalyvavęs „Velomaratone“. Planuoju netrukus dalyvauti dviratininkų žygyje, todėl tikiu, kad šiais metais galite mane pamatyti prie „Velomaratono“ starto linijos“, - teig T. Bartulevičius.

Dviratininkas ilgai svarstė ir planavo savo žygį į Nidą. Susiklosčius tinkamoms aplinkybėms dviratininkas atsiribojo nuo savo aplinkos ir vienas nusprendė įveikti vaizdingą maršrutą Klaipėda-Nida.

„Jau anksčiau žinojau, kad tai viena gražiausių dviračių trasų Lietuvoje, tik niekada jos pats nebuvau įveikęs. Tad tiesiog reikėjo surasti laiko tai padaryti. Štai vienas savaitgalis tam ir pasitaikė labai tinkamas. Važiavau vienas. Savotiškas pabėgimas nuo triukšmo ir pabūvimas su savimi išėjo“, - apie savo pasirinkimą pasakojo T. Bartulevičius.

Vilnietis sėdo ant dviračio, numynė į geležinkelio stotį ir įlipo į „Lietuvos geležinkelių” traukinį, vežantį į Klaipėdą. Pasirinkto maršruto vaizdingumas dviračių entuziasto nenuvylė.

„Labiausiai patiko pati gamta. Nors Kuršių nerijoje jau tekę būti ne kartą, važiuojant dviračiu ji pamatoma dar kitaip. Be to, diena pasitaikė labai graži, oras palankus. Tad jei galima tokią dieną ištrūkti ten - tiesiog puiku. Trasa nėra tiesi kaip styga, o vingiuoja ir metasi nuo vienos Kuršių Nerijos pusės prie kitos, tad matyti tai smėlio kopos, tai miškas, tai marios - visas spektras“, - pasakojo T. Bartulevičius.



Anot dviratininko, trasa Klaipėda-Nida nėra sudėtinga ir puikiai tinkama važiuoti  ir vienam, ir šeimoms arba didesnėms grupėms. T.Bartulevičius pabrėžė, kad planuoti šią kelionę reiktų iš anksto, tada galima išvengti nesklandumų ir sutaupyti.

„Trasa tikrai neišvargino. Tai turbūt priklauso nuo kiekvieno individualaus fizinio pasirengimo, tačiau neskubant tuos 50 kilometrų galima įveikti per 4 arba 5 valandas. Trasa ganėtinai lygi, nėra nei didelių pakilimų, nei nusileidimų, tad nereikalauja ypač daug jėgų. Žinoma, bendras nuovargis jaučiasi, tačiau tai tas malonus nuovargis. Rekomenduočiau šį maršrutą ir šeimoms, ir draugų kompanijoms. Išlaidos paprastos - traukinio bilietas iš Vilniaus į Klaipėdą ir atgal, greitojo kelto bilietas iš Nidos į Klaipėdą. Myniau tik į vieną pusę, tad tas keltas buvo labai patogus ir įdomus. Na ir, žinoma, nakvynė Nidoje arba kur nors aplink. Minusas tas, kad vasarą ji visai ne pigi, tačiau gyventi galima. O pliusas - kad nereikia mokėti automobilio mokesčio, kuris vasarą taip pat nemažas“, - teigė T. Bartulevičius.

Rugpjūčio 20-ąją startuosiantis 8-asis „Velomaratonas“ plečiasi ir žada dar daugiau pramogų dviračių sporto mylėtojams. Dviratininkų ir miesto svečių lauks pramogų miestelis, įvairios rungtys. Kaip visada prie starto linijos rikiuosis „Toyota Sport“ ir „ERGO mėgėjų“ važiavimų dviratininkai. Pirmąsyk vyks atskiri paspirtukų, riedlenčių ir riedučių važiavimai.

Renginio organizatoriai kviečia registruotis interneto svetainėje: http://www.velomaratonas.lt/registracija/. Registracija mėgėjams ir vaikams iki liepos 23 d. nemokama.
Daugiau naujienų iš kategorijos Pulsas
KOMENTARAI
 
 

LSD "Žalgiris" sporto bazė

Olimpiečių g. 17, Vilnius 852751477
 

Savicko sporto klubas

Ąžuolyno 7, Vilnius 852362223
 

EFFECTUS

Laisvės pr. 60, Vilnius 852414493, 868740701
 

ROYAL ATHLETIC CLUB

M.K.Čiurlionio g. 84A, Vilnius 852159383
 

SUPERGYM

Laisvės pr. 82, Vilnius 852703132
 

Šokių studija „Kandela“

Savanorių pr. 178, Vilnius 8 686 528 13 info@kandela.lt

EgoForte

Savanorių pr. 124 A, Vilnius 852161919 info@egoforte.lt
 

Žalgirio sporto kompleksas

A. ir J. Gravrogkų g. 4, Kaunas, 837351620, 8604 03155
 

Sporto kompleksas Sugihara

Č.Sugiharos g. 3, Vilnius (8 5) 270 57 10
 

„Geležiniai žmonės“

Jurbarko g. 2, Kaunas 837 264470 837 314093
 

Teniso aikštynas "EcoTENNIS"

VŠĮ ,,Ekotenisas” Draugystės g. 10, Kaunas info@ecotennis.lt + 370 640 46661, + 370 37 452852
 

Sporto klubas "Margiris"

Naujoji g. 52, Alytus

"Victoria Gym"

Trinapolio g.11, Vilnius
 

FORUM Sporto klubas

Konstitucijos pr. 26, Vilnius
 

"Vilniaus Sigmos" sporto centras

Kalvarijų g. 125, Vilnius
 

Sporto klubas "Žalgiris"

Ūdrijos g. 2a, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo klubas "Šaulė"

Ugniagesių g. 8, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo centras "Ąžuolynas"

Sporto g. 3, Kaunas
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas